Άγχος & Στρες

Ο Αιώνιος Εχθρός

agxos stres aities therapeia

Προβλήματα Υγείας

Αυτοάνοσες Ασθένειες

Χρόνιοι Σωματικοί Πόνοι

Περιεχόμενα

Τι είναι το Άγχος & το Στρες?

agxos-stres-ponokefalos-psychiki-ygeia

Όταν σπέρνουμε Άγχος, θα θερίσουμε αρρώστιες, θα κερδίσουμε ασθένειες με μαθηματική Ακρίβεια!

Το Άγχος και το Στρες μπορούν να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας, των συναισθημάτων, της συμπεριφοράς, της σκέψης, της σωματικής και της ψυχικής μας υγείας.

Καμία ανθρώπινη λειτουργία δεν έχει ανοσία στο Άγχος και το Στρες, αλλά επειδή οι άνθρωποι διαχειρίζονται τον Εγκέφαλό τους διαφορετικά, τα συμπτώματα ποικίλουν και μαζί με αυτά εξαρτάται και η εξέλιξη σε όλους τους τομείς της Ζωής τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όταν το Άγχος και το Στρες σε αιχμαλωτίσουν, έχουν τη «Μαγική» ικανότητα να σε υποδουλώσουν, χαρίζοντας σου μια ζωή γεμάτη δυστυχία, στασιμότητα, αποτυχία και αμέτρητες, κατά συρροή, αρρώστιες και ασθένειες.  

Το υπερβολικό Άγχος και το παρατεταμένο Στρες ξεσπούν στο σώμα και έχουν τη δύναμη να επιφέρουν μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στην Υγεία μας. 

Το Άγχος προκαλεί
Χρόνιους Σωματικούς Πόνους

σωματικοι πόνοι κολαζ

Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: 

«Υγεία, είναι µία κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας». 

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Σύγχρονης Ιατρικής, είναι ο πρώτος που μίλησε για το περί αδιαχώριστου Ψυχής και Σώματος.  

Δηλαδή, υποστήριξε ότι η Ψυχή και το Σώμα είναι ένα, ενιαίο και αδιαχώριστο Όλον, δηλαδή ότι συμβαίνει στην ψυχή μας, επηρεάζει το σώμα μας και αντίστροφα. 

Και πόσο δίκαιο είχε! 

Το Άγχος είναι ο Αιώνιος Εχθρός της ανθρωπότητας, ένας Αόρατος Δολοφόνος, που καθώς σε περιτυλίγει στα δίχτυά του, κατασπαράζει ό,τι πολυτιμότερο έχεις – Την ΥΓΕΙΑ σου!

Γιατί έχω Άγχος:
Λόγοι & Αιτίες

ti einai agxos psychosomatikes therapeies 450

Άγχος για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου,

άγχος για να μπορέσεις να κάνεις τις πληρωμές σου,

άγχος για το σπίτι και την οικογένειά σου,

άγχος να βρεις μια θέση εργασίας,

άγχος να μη χάσεις τη δουλειά σου,

άγχος επιβίωσης, λόγω οικονομικής δυσπραγίας και κρίσης,

άγχος για το τι θα σου ξημερώσει αύριο, 

άγχος για το μέλλον των παιδιών σου, σε μια κοινωνία που βράζει, 

άγχος να ανταπεξέλθεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις,     

άγχος να ανταποκρίνεσαι συνεχώς στις νέες προκλήσεις της ζωής,

άγχος και στρες να αποδέχεσαι τα πάντα με ευελιξία και δύναμη…

άγχος… στρες… άγχος και πίεση από παντού…  

Όλα αυτά, μας ακρωτηριάζουν καθημερινώς…  

Ανησυχούμε για το αύριο, αγχωνόμαστε για το Τι μέλλει γενέσθαι, τρέχουμε… και όλο τρέχουμε, πέφτοντας σε ένα φαύλο και αυτοκαταστροφικό κύκλο.                                                

Και περνάνε έτσι οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια…και τελικά ολόκληρη η ζωή σου!

Με εσένα να αγχώνεσαι όλο και περισσότερο, να πνίγεσαι, να στενοχωριέσαι και να στρεσάρεσαι μέρα τη μέρα όλο και πιο πολύ. 

Και κάπως έτσι αρρωσταίνεις… πριν και δίχως να το καταλάβεις!

Όταν το Άγχος δεν εκτονώνεται, ξεσπά σε Ψυχοσωματικά προβλήματα

Το Άγχος ξεσπά
στο Σώμα σου!

Stress,Concept,Of,A,Businessman,At,Work

Τι είναι η Σωματοποίηση του Άγχους?

Όταν αφήσεις το Άγχος και το Στρες να ριζώσουν μέσα στο Σώμα σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα σωματοποιηθούν σε πόνο και θα ξεσπάσουν σε αρρώστιες και ασθένειες.

Η Σωματοποίηση είναι η ψυχολογική διαταραχή, η οποία περιγράφει τη δίοδο του Άγχους στο Σώμα.    

Γι’ αυτό τον λόγο, τη συναντάμε συχνά!         

Η Σωματοποίηση είναι το ξέσπασμα του Άγχους στο σώμα μας, υπό την μορφή σωματικών Μυοσκελετικών πόνων ή Ψυχοσωματικών προβλημάτων ή άλλων βαθύτερων ασθενειών.

Τα άτομα με διαταραχές Σωματοποίησης δεν έχουν απομίμηση των συμπτωμάτων τους, αλλά ο πόνος και τα άλλα προβλήματα υγείας που βιώνουν είναι πραγματικά. 

Όσο και αν φαντάζει περίεργο, η Σωματοποίηση του Άγχους είναι μια αντανακλαστική αντίδραση επιβίωσης σε κατάσταση απειλής, η οποία προκαλεί αμέτρητα και δυσάρεστα προβλήματα υγείας. 

Στο Κέντρο Υγείας –  Cosmotherapy Center προσφέρουμε εξειδικευμένο Θεραπευτικό Πρόγραμμα: Θεραπεία – Διαχείριση – Αντιμετώπιση του Άγχους και του Στρες, για να δώσουμε την ευκαιρία σε εσάς που επιθυμείτε να βρείτε αποτελεσματικές λύσεις στα διάφορα Προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζετε ή να ξεπεράσετε άλλες δυσκολίες που σας προκαλεί το Άγχος στη ζωή σας.

Διαταραχές Σωματοποίησης
του Άγχους & Στρες

somatopiisi agxous psichosomatikon

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των διαταραχών της Σωματοποίησης αφορούν:

– Μυοσκελετικά προβλήματα

– Νευρολογικά  προβλήματα   

– Γαστρεντερικά  προβλήματα  

– Σεξουαλικά προβλήματα  

– Ημικρανίες, Πονοκεφάλους  

– Πόνο στον Αυχένα και στην Πλάτη 

– Αίσθημα του πόνου στο Σώμα γενικότερα     

Πως το Άγχος ξεσπά
στο Σώμα & τη Ζωή σου!

άντρας με με πόνους υποφέρει κολαζ

Η Δίοδος του Άγχους στο Σώμα:

Πόσες φορές έτυχε να έχετε έναν έντονο πονοκέφαλο ή ζαλάδα ή σύγχυση ή αδιαθεσία και το αποδώσατε στο Άγχος ή τη Στεναχώρια σας;              

Πόσες φορές αντιμετωπίσατε προβλήματα με το έντερό σας ή σφίξιμο στο στομάχι σας ή τρέμουλο και τα αποδώσατε στη δύσκολη ημέρα που είχατε στη δουλειά;  

Σας έχει τύχει, σε μια περίοδο που βιώνετε ψυχολογική πίεση, να έχετε παράλληλα συμπτώματα, όπως Πονόκοιλο, Τρέμουλο, Ταχυπαλμία, Δερματίτιδες, Πονοκεφάλους, Δύσπνοια και άλλα; 

Να επισκέπτεστε τον γιατρό, προκειμένου να σας ανακουφίσει από τα σωματικά συμπτώματα, αλλά να σας λέει ότι αποκλείει τα φυσικά αίτια, επομένως είναι ψυχολογικά…?  

Όταν τα συμπτώματα δεν μπορούν να αναχθούν σε οποιαδήποτε άλλη παθολογική αιτία, τότε μιλάμε για τη Δίοδο του Άγχους στο Σώμα και αυτή είναι η Σωματοποίηση.

Το ΆΓΧΟΣ όταν το αφήσεις να σε εξουσιάσει θα Σωματοποιηθεί!

ponoi psichosomatika adynama simia 450

Η Σωματοποίηση, κτυπά στην «Αχίλλειο Πτέρνα» μας!

Κατά συνέπεια, εάν κάποιο όργανο του σώματος είναι ήδη καταπονημένο ή έχει ήδη κάποια «προδιάθεση» για κόπωση ή δυσλειτουργία, θα είναι το πρώτο που θα εμφανίσει συμπτώματα Σωματοποίησης.

Αυτός είναι ο Φαύλος Κύκλος του Άγχους που δημιουργεί δυσάρεστες συνέπειες, τόσο στη Σωματική όσο και στην Ψυχική Σφαίρα του ανθρώπου.

Συνεπώς, όταν αντιληφθούμε ότι υποφέρουμε από Σωματοποίηση Άγχους, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσουμε άμεσα με τη βοήθεια του θεραπευτή μας, ώστε να το απελευθερώσουμε μέσα από το σώμα μας το συντομότερο δυνατόν, προτού εμπλακεί στην καθημερινή μας ζωή και φέρει τα πάνω κάτω. 

«Διότι, οι αρρώστιες δεν προσβάλλουν τους ανθρώπους ξαφνικά, αντίθετα αθροίζονται λίγο λίγο και ξεσπούν μια κι έξω».
(Ιπποκράτης)

Ποια είναι η διαφορά του Άγχους και του Στρες?

Υπάρχει διαφορά μεταξύ
του Άγχους & του Στρες!

Παρόλο, ότι το Άγχος και το Στρες χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν το ίδιο πράγμα, ωστόσο είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά.   

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Στρες μπορεί να προέρχεται από το Άγχος και αντίστροφα.

Δηλαδή, το Άγχος και το Στρες είναι δύο αλληλένδετες καταστάσεις που διαφέρουν μεταξύ τους και η μία μπορεί να προκαλεί την άλλη.

Υπάρχουν λόγοι που Υποφέρεις!

Συνήθως, το Άγχος είναι αποτέλεσμα του Στρες, όμως αποτελεί διαφορετική πάθηση και χρήζει διαφορετική αντιμετώπιση για να θεραπευτεί αποτελεσματικά.

Είτε μιλάμε για Άγχος είτε μιλάμε για Στρες, θα πρέπει να είναι προσωρινές αντιδράσεις και να ξεπερνιούνται το συντομότερο δυνατόν. 

Διότι, εάν ζούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το καθεστώς του Άγχους και του Στρες τότε θα προκαλέσουμε πρώτον προβλήματα στην υγεία μας και δεύτερον στασιμότητα στη ζωή μας.

«Το Άγχος δεν αδειάζει το αύριο από τις λύπες του, αλλά αδειάζει το σήμερα από τη Δύναμή του».
(Charles Haddon Spyrgeon)

Τι είναι το Άγχος?

ιλουστρασιον άντρας με πόνο στο κεφάλι

«Όταν έχω άγχος είναι επειδή ζω στο μέλλον. Όταν έχω κατάθλιψη είναι επειδή ζω στο παρελθόν».
(Μανώλης Δουκίδης)

Το Άγχος είναι μία κατάσταση που κυριεύει τον άνθρωπο και έχει να κάνει άμεσα με το συναίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας για το άγνωστο, εξαιτίας ενός ή περισσότερων αρνητικών γεγονότων που συμβαίνουν στη ζωή του.

Όταν ένας άνθρωπος βιώνει Άγχος, αυτό οφείλεται σε ένα εξωτερικό ερέθισμα από κάτι που τον απασχολεί άμεσα και του προκαλεί φόβο, μία αδυναμία και μία ανασφάλεια για το τι μπορεί να συμβεί.

Φόβοι - Αδυναμίες
Ανασφάλειες

Το Άγχος είναι μία «ενεργειακή σφαίρα», που δημιουργείται μέσα μας όταν νιώθουμε ένα αίσθημα Ανασφάλειας και Φόβου, για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και για το εάν θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τα πράγματα ή για το κατά πόσο μπορούμε να οδηγήσουμε τις καταστάσεις εκεί που εμείς θέλουμε ή ελπίζουμε.

Το Άγχος επισκιάζει το απόλυτο «άγνωστο» που αισθάνεται ο εσωτερικός κόσμος μας, προκαλεί σύγχυση και πολλές φορές φέρνει τον πανικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, ούτε να βγάλουμε ξεκάθαρα συμπεράσματα για μία κατάσταση ή ένα αρνητικό γεγονός.

Κρίσεις Άγχους
Πανικός - Σύγχυση
Νευρικότητα

agxos-ponos-kefali-anasfalia

«Όλο σου το Άγχος οφείλεται στην επιθυμία σου για αρμονία. Αναζήτησε τη δυσαρμονία, και θα βρεις τη Γαλήνη».
(Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)

Συνήθως, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα αίτια του Άγχους τους και στις περισσότερες περιπτώσεις οι φοβίες και οι υπερβολικές ανησυχίες, τους απορυθμίζουν, εμποδίζοντας την ομαλή εξέλιξη και ποιότητα της ζωής τους.

Πολλές φορές, το άγχος συνοδεύεται με έντονη ανησυχία και νευρικότητα, τα οποία προκαλούν ανεξήγητο φόβο και κατακλυσμό συναισθημάτων, μέχρι και πανικό.

 Συχνά, το Άγχος μας οδηγεί στο να χάνουμε εντελώς τον έλεγχο της ζωής μας!

Συναισθηματικά Μπλοκαρίσματα

Το Άγχος είναι ένα σύμπλεγμα αρνητικών συναισθημάτων που αισθάνονται οι άνθρωποι, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα που αφορούν:

– τα οικονομικά

– τη δουλειά

– τις προσωπικές ή κοινωνικές σχέσεις

– την οικογενειακή κατάσταση

– ή λόγω άλλων γεγονότων και καταστάσεων

Η εμφάνιση του Άγχους συμβαίνει όταν το άτομο αντιλαμβάνεται μία πραγματική απειλή ή μία φανταστική πρόκληση, από την οποία νιώθει ότι απειλείται η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ του.

Οι Τρεις διαφορετικοί Τύποι Άγχους

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικοί Τύποι Άγχους:

  1. Το Οξύ Άγχος
  2. Το Επεισοδιακό Άγχος
  3. Το Χρόνιο Τοξικό Άγχος

Αυτοί οι τρεις Τύποι Άγχους έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συμπτώματα, διάρκεια και θεραπευτικές προσεγγίσεις. 

Η Διαχείριση και η Θεραπεία του Άγχους μπορεί να είναι πολύπλοκη, επειδή αυτοί οι τρεις Τύποι Άγχους μπορεί να εμφανίζονται μόνοι τους, να επαναλαμβάνονται, να περιπλέκονται ή να είναι χρόνιοι.  

Για κάθε περίπτωση απαιτούνται διαφορετικοί τρόποι θεραπευτικής παρέμβασης, διαχείρισης και διαφορετικές μορφές θεραπείας, ανάλογα με το περιβάλλον του κάθε ατόμου, τον τρόπο ζωής, το ιστορικό ανάπτυξης, τις δεξιότητες και την προσωπικότητά του.   

Τι είναι το Τοξικό Στρες?

stres-arnitika-synesthimata

Αν διακατέχεσαι από την εντύπωση πως για όλα φταίνε οι άλλοι, θα υποφέρεις σε όλη σου την ζωή -
Dalai Lama

Το Τοξικό Στρες είναι μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι καινούριο στη ζωή μας είτε αυτό είναι αρνητικό είτε θετικό.

Το Στρες είναι όταν νιώθουμε πίεση από κάτι, το οποίο είναι απαιτητικό προς εμάς ή όταν συμβαίνει κάτι παράξενο στη ζωή μας για πρώτη φορά και υπάρχει το αίσθημα της έντασης ή της καταπίεσης. 

Αυτά τα απαιτητικά και τα παράξενα γεγονότα, μπορεί να είναι φυσιολογικά, απλώς τα άτομα δεν μπορούν να τα διαχειριστούν σωστά, επειδή δεν τα έχουν ξαναζήσει.

Το Στρες περιγράφει την οποιαδήποτε κατάσταση μας προκαλεί έντονα αρνητικά συναισθήματα, που μας κάνει να θυμώνουμε, να λυπόμαστε, να ανησυχούμε, να αντιδρούμε, να ξεσπάμε ή ακόμα και να αρρωσταίνουμε.

Το Τοξικό Στρες είναι μία κατάσταση στην οποία διαταράσσεται η ηρεμία και η ισορροπία του οργανισμού μας, εξαιτίας εξωτερικών Ψυχοπιεστικών παραγόντων όπως:

η απώλεια

ένα φυσικό ξαφνικό φαινόμενο

οι αρνητικές συνθήκες εργασίας

αλλαγή δουλειάς και δυσκολία προσαρμογής

διαζύγιο και οι συνέπειες του

αρνητικές καταστάσεις

απρόοπτα συμβάντα, κ.τ.λ.! 

Αυτοάνοσες Ασθένειες
λόγω Άγχους

Το Τοξικό Στρες είναι μία κατάσταση στην οποία διαταράσσεται η ηρεμία και η ισορροπία του οργανισμού μας, εξαιτίας εξωτερικών Ψυχοπιεστικών παραγόντων όπως:

Medical,Illustration,Showing,Inflamed,,Painful,Joints

Τι Προκαλεί το Ύπουλο Άγχος στην Υγεία και τη Ζωή σου?

Πιθανόν αρκετές Αυτοάνοσες Ασθένειες κρύβουν τις ρίζες τους στο αιώνιο Άγχος και το τοξικό Στρες.

Στις μέρες μας, που οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας αυξάνονται συνεχώς, ενώ παράλληλα οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις της σύγχρονης ζωής πολλαπλασιάζονται, οι περισσότεροι άνθρωποι ενεργοποιούν όλο και πιο συχνά το Μηχανισμό του Άγχους και του Στρες, με παρατεταμένη μάλιστα διάρκεια και έτσι αναγκάζουν τον οργανισμό τους να είναι σε μία μόνιμη υπερδιέγερση, πυροδοτώντας άμεσα την Υγεία τους.  

Αφήνοντας ανεξέλεγκτο το υπερβολικό Άγχος και το Στρες για πολύ καιρό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάσει το Σώμα, όπως και το Ανοσοποιητικό Σύστημα μας.   

Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, λόγω Έντονου Άγχους, υποφέρει πολύ συχνά από διάφορα Ψυχοσωματικά Συμπτώματα ή Αυτοάνοσες Ασθένειες.  

Ο Άνθρωπος του σήμερα είναι το ανυποψίαστο Θύμα του Ύπουλου Άγχους!

Σωματικά Συμπτώματα Άγχους

Τα Σωματικά Συμπτώματα του Άγχους είναι αυτά που μας τρομάζουν συνήθως πιο πολύ. 

Νομίζουμε ότι κινδυνεύει η σωματική μας υγεία και ότι βρισκόμαστε σε κίνδυνο. 

Αυτή η ανησυχία προκαλεί περισσότερο Άγχος και αυτό με τη σειρά του φέρνει περισσότερα προβλήματα υγείας

Εν κατακλείδι, το παρατεταμένο Άγχος προκαλεί αρκετά Ψυχό-συναισθηματικά προβλήματα και οδηγεί συχνά τα άτομα να γίνουν περαιτέρω ανήσυχοι για την υγεία τους, δημιουργώντας έναν Φαύλο Κύκλο που μπορεί να διαρκέσει για Χρόνια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το Άγχος γίνεται ανησυχητικό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, όταν αρχίζει να παρεμβάλλεται στην καθημερινότητα του ατόμου, μειώνοντας δραστικά την ενεργητικότητά του και επηρεάζοντας αρνητικά την αίσθηση ευεξίας και ζωντάνιας που έχει και κατ’ επέκταση την υγεία και την ποιότητα της ζωής του.    

«Η υγεία δεν εκτιμάται, μέχρι τη στιγμή που έρχεται η αρρώστια».
(Thomas Fuller)

Άγχος & Υγεία:
Ζήτα Βοήθεια

agxos-stres-zita-voitheia

Θεράπευσε τον Αιώνιο Εχθρό!

Σίγουρα, είναι αδύνατον να εξαλειφθεί τελείως το Άγχος και το Στρες από τη ζωή μας.

Μπορούμε όμως να μάθουμε πώς να το αποφεύγουμε, όταν είναι εφικτό, και πώς να το διαχειριζόμαστε όταν είναι αναπόφευκτο.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πώς να ελέγχουμε το Άγχος και το Στρες μας, προτού να χτυπήσουν κόκκινο στη ζωή μας, με κίνδυνο την Υγεία μας.

Το Άγχος και το Στρες έχουν τη δύναμη να μας αρρωστήσουν και να προκαλέσουν πολλά και διάφορα προβλήματα τόσο στην υγεία μας, όσο και στην γενικότερη εξέλιξη της ζωής μας.

Άγχος & Ασθένειες
Βρες τις λύσεις, κοντά μας!

«Είναι η Υγεία που είναι πραγματικός πλούτος κι όχι τα κομμάτια από χρυσό και ασήμι»
Μαχάτμα Γκάντι

Στο Θεραπευτήριό μας αναπτύξαμε εξειδικευμένο Θεραπευτικό Πρόγραμμα: Θεραπεία – Διαχείριση – Αντιμετώπιση του Άγχους και του Στρες, για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να βρουν αποτελεσματικές λύσεις στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η διαφορά στη δυναμική της Cosmotherapy Center, όσο αφορά τη Διαχείριση και τη Θεραπεία του Άγχους και του Στρες, βρίσκεται στη σύγχρονη φιλοσοφία της Συνδυαστικής Εναλλακτικής Ολιστικής Θεραπευτικής Προσέγγισης που εφαρμόζουμε. 

Ενδυνάμωση Προσωπικότητας

andri koutsofta grafeio 455

Η πολύχρονη εμπειρία μας στο χειρισμό των Ανθρώπινων Προβλημάτων και Συμπεριφορών δίνει την ευκαιρία σε όλους, όσους ενδιαφέρονται, να απαλλάξουν τον Εαυτό τους από την ένταση και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, μέσα σε μια σύγχρονη κοινωνία που απαιτεί εξέλιξη σε γνώσεις και πράξεις, για να μπορείς να αντεπεξέρχεσαι επιτυχώς σε όλους τους τομείς και επίπεδα της ζωής σου, χωρίς το Βάρος του Άγχους και τη Φθορά του Στρες!  

Θεραπευτικό Πρόγραμμα:
Άγχους & Στρες

therapeia diaxeirisi agxous antri koutsofta
Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Άγχους και του Στρες της Cosmotherapy Center, σχεδιάστηκε για τον σύγχρονο Άνθρωπο που ενδιαφέρεται να απελευθερώσει το Άγχος και το Στρες τα οποία τον εμποδίζουν να προχωρήσει μπροστά στη ζωή του. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εμπλουτισμένο με Θεραπευτικές Μεθόδους, Συμβουλευτικές Τεχνικές κα Στρατηγικές Αυτοβελτίωσης, που χρειάζεται ο σημερινός άνθρωπος, έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται άριστα, μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.

Διαχείριση Στρες

andri-koutsofta-therapeia-grafeio-CART0722

Τα εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλά μας, δρουν άμεσα και είναι διαμορφωμένα, έτσι ώστε να καλύπτουν ολιστικά τα διάφορα Σωματικά προβλήματα υγείας, τα Ψυχοσωματικά συμπτώματατα, ή όποιαδήποτε Συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και Διαπροσωπικά θέματα πιθανόν να ταλαιπωρούν τον άνθρωπο.

Στην Cosmotherapy Center έχουμε υπόψη μας τη ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ του Άγχους, καθώς και όλα τα Σωματικά και Συναισθηματικά προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Απελευθέρωση Άγχους

Όταν το Άγχος σωματοποιηθεί ξεσπά στο Σώμα, γι’ αυτό απαιτούνται συγκεκριμένες  Σωματικές Θεραπείες, οι οποίες δρουν άμεσα στη λύτρωση των Σωματικών Συμπτωμάτων και συνεπώς στην απελευθέρωση του Άγχους μέσα από το Σώμα. 

Η Συνδυαστική Θεραπευτική Προσέγγιση που εφαρμόζουμε προσφέρει τη δυναμική, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα πολύπλοκα περιστατικά της Σωματοποίησης. 

Θεραπεία Σωματικών Πόνων
Λόγω Άγχους

Παράλληλα, για κάθε Τύπο Άγχους προσφέρουμε διαφορετικούς τρόπους θεραπευτικής παρέμβασης, με διαφορετικές μορφές στρατηγικής διαχείρισης και διαφορετικές συμπληρωματικές τεχνικές, ανάλογα με το περιβάλλον του κάθε ατόμου, τον τρόπο ζωής, το ιστορικό ανάπτυξης και τις προσωπικές δεξιότητες του.

Εξειδικευμένες Θεραπείες
Άγχους & Στρες

Έχοντας υπόψη τις μεγάλες διαστάσεις του Άγχους και την πολυπλοκότητα του Στρες, αντιμετωπίζουμε το κάθε άτομο διαφορετικά και δρούμε αναλόγως της Προσωπικότητας και της Ιδιοσυγκρασίας του.

Σύμφωνα με την ιδιαιτερότητα του κάθε περιστατικού, συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους ειδικούς γιατρούς, και παραπέμπουμε το άτομο σε αυτούς όταν το κρίνουμε απαραίτητο.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι θεραπείες μας δρουν συμπληρωματικά, μαζί με φαρμακευτική αγωγή, που επιβάλλεται να πάρει το άτομο, από εξειδικευμένο γιατρό.

Προβλήματα Υγείας που δημιουργεί το Άγχος

Κατά τη διάρκεια παρατεταμένων Στρεσογόνων Περιόδων, μπορεί να υπάρξουν σοβαρές Ψυχικές και Σωματικές δυσλειτουργίες όπως:   

ΜΥΪΚΗ ΕΝΤΑΣΗ:

– Πόνος στην Πλάτη και Αυχένα 

– Πόνος στο σαγόνι, Τρίξιμο των δοντιών

– Χρόνια Μυοσκελετικά Προβλήματα

– Χρόνιοι Σωματικοί Πόνοι

– Μυϊκή ένταση, που οδηγεί σε τραβήγματα στους μύες, στους τένοντες και στους συνδέσμους   

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ:

– Θυμός, Ευερεθιστότητα

– Ανησυχία, Ανυπομονησία 

– Κατάθλιψη, Μελαγχολία  

– Νευρικότητα, Ένταση

– Απότομες αλλαγές διάθεσης

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

– Πονοκέφαλοι, Ημικρανίες

– Ίλιγγοι, Εμβοές, Ζαλάδες  

– Νευροπαθητικοί Πόνοι   

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:  

– Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες    

– Πρόωρη Εκσπερμάτωση 

– Στυτική Δυσλειτουργία  

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

– Μετατραυματική Διαταραχή Άγχους (PTSD)     

– Αυτοάνοσες Ασθένειες

– Αϋπνία, Εφιάλτες   

– Ινομυαλγία, Χρόνια Κόπωση

– Κρίσεις πανικού, Φοβίες

– Διαταραχές Μνήμης και Συμπεριφοράς  

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

– Πνευματική Κόπωση

– Προβλήματα Συγκέντρωσης και Προσαρμογής    

– Δυσκολία στην ολοκλήρωση εργασιών

– Προβλήματα συμμετοχής σε ομαδικές συζητήσεις  

– Δυσκολία στην επεξεργασία πληροφοριών   

– Δυσκολία στη λήψη αποφάσεων   

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ:  

– Εργασιακό Περιβάλλον

– Φιλίες     

– Κοινωνικές Σχέσεις   

– Προσωπικές Επαφές κ.α.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:   

– Γαστρεντερικές Διαταραχές  

– Παλινδρόμηση, Έκκριση οξέων του στομάχου   

– Διάρροια, Δυσκοιλιότητα, Καούρες, Φούσκωμα   

– Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Σπαστική Κολίτιδα 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

– Συχνά κρυολογήματα   

– Αλλεργίες, Άσθμα  

– Άλλα Νοσήματα του ανοσοποιητικού συστήματος

ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ:   

– Αλκοόλ, Τσιγάρο  

– Φαγητό, Γλυκά  

– Ανορεξία, Βουλιμία  

– Ουσίες, Κάπνισμα

ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ:  

– Γυναικολογικά προβλήματα  

– Διαβήτης τύπου 2  

– Αγχώδης Υπερφαγία  

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:  

– Καρδιαγγειακά νοσήματα  

– Καρδιακές προσβολές  

Διάβασε Περισσότερα