Cosmotherapy Center::

Τι Πιστεύουμε?

aristi noitiki efyia 768 nlp

Η Υγεία είναι το Πολυτιμότερο Αγαθό!

Περιεχόμενα

Άντρη Κουτσοφτα:
Τα Πιστεύω μας

andri koutsofta therapeia grafeio 0440 450

Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και όλοι μας θέλουμε να τη διατηρήσουμε!

Πιστεύουμε ότι η σύγχρονη προσέγγιση της Συνδυαστικής Εναλλακτικής Ολιστικής Φιλοσοφίας που προσφέρουμε στην Cosmotherapy Center είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα, που εστιάζει στη «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» της ζωής.

Η Μεθοδολογία μας είναι μια διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ως ένα πολύ-επίπεδο Όν, δηλαδή ως μία ολοκληρωμένη οντότητα.

Συνδυάζουμε τα δυνατότερα «πιστεύω» παραδοσιακών θεραπευτικών μεθόδων και σύγχρονων συμπληρωματικών προσεγγίσεων προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

psychsomatika provlimata agxos aytoanoses astheneies

Πιστεύουμε ότι ο Άνθρωπος δεν είναι μόνο μια βιολογική μηχανή, αλλά αποτελείται από διάφορα επίπεδα, τομείς και διαστάσεις στη ζωή του όπως:

Διαπροσωπικά

  Σωματικά

Συναισθηματικά

Διανοητικά

Πνευματικά

Ψυχικά

Ενεργειακά

Κοινωνικά

Οικογενειακά και

Επαγγελματικά

Γι’ αυτό, ασχολούμαστε με το άτομο, εξετάζοντας τα διάφορα θέματα και καταστάσεις, μέσα από τις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα και θεραπεύουμε ταυτόχρονα σε όλα τα επίπεδα και διαστάσεις της ζωής του!

Cosmotherapy Center:
“Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί”

sympliromatikes technikes stratigikes diadikasies 450

Δεν κοιτάμε το Σώμα απομονωμένο από το Μυαλό, αλλά πιστεύουμε στο «Όλον»!

Πιστεύουμε ότι όταν ένα επίπεδο της ανθρώπινης ύπαρξης  ανισορροπήσει, κατ’ επέκταση επηρεάζονται αρνητικά και τα υπόλοιπα επίπεδα ή διαστάσεις της ζωής.

Σε περιπτώσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας μιας ανισορροπίας ή μη επιτυχημένης θεραπευτικής αποκατάστασης, δύναται να εισχωρήσουν αρνητικές επιπτώσεις και στους υπόλοιπους τομείς ή διαστάσεις της ζωής.

Για παράδειγμα, όταν ένα άτομο βιώνει ένα πρόβλημα ή μια ασθένεια για ένα χρονικό διάστημα, χωρίς κάποια ουσιαστική βελτίωση, δεν είναι λογικό ότι θα επηρεαστεί και η ψυχολογική του κατάσταση, κάποια στιγμή?

Όταν ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα κουβάλα ένα πρόβλημα υγείας και ταυτόχρονα βιώνει συναισθηματική πτώση, δεν είναι συνεπακόλουθο ότι θα επηρεαστεί και το επαγγελματικό του επίπεδο, λόγω μείωσης της σωματικής και της συναισθηματικής του ενέργειας?

stress makes you sick

Και όταν αυτό το άτομο βιώνει άγχος και πίεση στον οικονομικό τομέα και ταυτόχρονα νιώθει ανησυχία για το πρόβλημα υγείας του και επιπρόσθετα κουβαλά αρνητική ψυχοσωματική ενέργεια, δεν είναι απόλυτα λογικό ότι θα επηρεαστούν αργά ή γρήγορα τα υπόλοιπα επίπεδα και διαστάσεις της ζωής του?

Είτε το πιστεύουμε λοιπόν είτε όχι, όλα συνδέονται στη ζωή και το ένα κομμάτι μας στηρίζεται στο επόμενο γι’ αυτό και πολλές φορές ακούμε από τους γύρω μας τις χαρακτηριστικές φράσεις:

– «Όλα μου πάνε στραβά» ή

– «Όλα είναι τέλεια»

Στην Cosmotherapy Centre προωθούμε ένα σύγχρονο θεραπευτικό μοντέλο συνδυάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπου στο κέντρο βρίσκεται το άτομο και όχι η πάθηση.

Κάθε άτομο έχει διαφορετικό πρόβλημα και ξεχωριστή προσωπικότητα, οπότε χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης!

Η Δύναμη της Αυτό-θεραπείας:
Η Σοφία του Σώματος & του Μυαλού

psichosomatika sxesi myalo soma 400

Πιστεύουμε στη δύναμη της Αυτό-θεραπείας, στην εσωτερική σοφία του Σώματος και του Μυαλού!

Πιστεύουμε ότι το Αυτό-θεραπευτικό σύστημα που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός, έχει τη δύναμη να επανα-ρυθμίσει και να αυτό-διορθώσει την ασθένεια ή το πρόβλημα.

Πιστεύουμε στην εσωτερική σοφία του σώματος και του μυαλού!

Το μυαλό και το σώμα αποτελούν το κλειδί της ισορροπίας, της αρμονίας και της ενέργειας σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην πρόληψη των ασθενειών, στη θετική ροή της ενέργειας και στη διατήρηση της υγείας και αρμονίας του οργανισμού συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργεία του.

mplokarismeni arnitiki energia olistikikes therapeies

Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί από μόνος του να κινητοποιήσει τις δικές του δυνάμεις αυτό-θεραπείας, ενισχύοντας το Ανοσοποιητικό Σύστημα και την Ενεργητικότητά του και να ανακαλέσει ενεργειακά και δυναμικά το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την Αυτό-θεραπεία.

Η Φυσική Θεραπευτική Δύναμη Μυαλού, Σώματος & Πνεύματος  βρίσκεται μέσα σε όλους μας, γι’ αυτό και εκπαιδεύουμε το άτομο στη Θετικοτητα, ενισχύοντας τις θετικές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα του, προσφέροντας νοητική και συναισθηματική ισορροπία που είναι η βάση της ανάπτυξης, της ευτυχίας και της ολοκλήρωσης του Ανθρώπου.

Εκπαιδεύουμε το μυαλό, ώστε να μάθει πώς να λειτουργεί θετικά, ενεργειακά και δημιουργικά ενισχύοντας τη «Συνολική Εικόνα» και τη βελτίωση της ποιότητας της Ζωής του ανθρώπου!

Πρόληψη & Θεραπεία:
Ο Εσωτερικός «Γιατρός»

andri koutsofta therapeia grafeio 082 450

Πιστεύουμε στην πρόληψη παρά στη Θεραπεία!

Στην Cosmotherapy Centre πιστεύουμε χίλιες φορές στην Πρόληψη παρά στη Θεραπεία, γι’ αυτό  υποστηρίζουμε τη σύγχρονη Ιπποκράτεια Θεραπευτική Επιστήμη.

Η Πρόληψη είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον Εαυτό μας.

Η εσωτερική ανθρώπινη θεραπευτική δύναμη είναι αυτή που ενισχύει την υγεία, την ευεξία και τη μακροζωία.

Πιστεύουμε ότι τα συμπτώματα θεωρούνται η έκφραση της ασθένειας και όχι η ασθένεια αυτή καθεαυτή.

Τα συμπτώματα φυσικά, αξιολογούνται και λαμβάνονται σημαντικά υπόψη, όμως ο στόχος δεν είναι απλώς η απουσία τους, αλλά η συνολική υγεία.

organa somatos provlimata ygeias enallaktikes therapeies

Πιστεύουμε ότι στα πλαίσια της υγείας η απουσία των συμπτωμάτων είναι πολύ σημαντική, αλλά το μοναδικό πράγμα που εδραιώνει την υγεία είναι η δύναμη και η θετικότητα του εσωτερικού κόσμου μας.

Γι’ αυτό, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα ή μια αρνητική κατάσταση δεν   περιοριζόμαστε απλώς στην αντιμετώπιση ενός βιολογικού συμπτώματος ή μιας κλινικής κατάστασης, αλλά εξετάζουμε και θεραπεύουμε ολιστικά και εναλλακτικά τον άνθρωπο, βελτιώνοντας τη συνολική κατάστασης της υγείας και της ισορροπίας του.

Αυτό σημαίνει ότι αξιολογούμε και θεραπεύουμε σώμα, μυαλό, ψυχή και πνεύμα ως σύνολο, χωρίς να αρκούμαστε στη θεραπεία ενός σημείου, αλλά στην πλήρη λειτουργική αποκατάσταση και προσαρμογή του ατόμου στην καθημερινότητα!

Η Έμφυτη Δύναμη του Οργανισμού:
Μηχανισμός Αυτορρύθμισης & Αυτοπροστασίας

mixanismos aytorithmisis aytoprostasias

Πιστεύουμε στο φυσικό μηχανισμό της Αυτορρύθμισης και της Αυτοπροστασίας!

Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει ένα φυσικό μηχανισμό αυτορρύθμισης και αυτοπροστασίας, ο οποίος υποστηρίζει το σώμα να κινητοποιήσει τις δικές του δυνάμεις αυτοθεραπείας.

Η ολιστική αντιμετώπιση της υγείας του ανθρώπου είναι αυτή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως πρότυπο, αφού ορίζει ότι η Ψυχική Υγεία είναι αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της Συνολικής Υγείας του ατόμου.

Με άλλα λόγια, ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική, ψυχική και σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

synaisthimata pono arrostia 450

Δηλαδή, δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για παθήσεις, αλλά για ανθρώπινες υπάρξεις σαν σύνολο.

Επικεντρωνόμαστε στον άνθρωπο ως Ολότητα και δρούμε ψυχοσωματικά θεραπεύοντας ταυτόχρονα Σώμα – Ψυχή – Μυαλό!

Δηλαδή, δεν προσεγγίζουμε μόνο τα συμπτώματα για να θεραπεύσουμε τους πόνους και να κοιμίσουμε το πρόβλημα προσωρινά, αλλά εστιάζουμε στο άτομο σαν «Όλον», ώστε να βρούμε τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα.

Συνεπώς, ο άνθρωπος είναι ένα ενιαίο Ψυχο-οργανικό Σύνολο και έτσι ακριβώς αντιμετωπίζεται στην Cosmotherapy Center!

Σύνδεση Σωματικής & Ψυχικής Υγείας

Πιστεύουμε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ Μυαλού, Ψυχής και Σώματος!

Αναμφισβήτητα, η Σωματική Υγεία συνδέεται άμεσα με την Ψυχική Υγεία.

Τα θέματα που επηρεάζουν το μυαλό έχουν το δυναμικό να επηρεάσουν τη σωματική υγεία και αντίστροφα.

Η σωματική υγεία επηρεάζει την ψυχική και η ψυχική υγεία επηρεάζει τη σωματική.

Γι’ αυτό και πολλές φορές ο άνθρωπος θεραπεύεται σωματικά, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται άρρωστος.

ponos psychi soma 400

Αυτό συμβαίνει επειδή ο άνθρωπος για να ισορροπήσει σε ένα επίπεδο, πολλές φορές χρειάζεται άμεση στήριξη και στα υπόλοιπα επίπεδα στα οποία πιθανόν να περιπλέκονται τα αίτια ή οι συνέπειες του προ-υπάρχοντος προβλήματος.

Όταν πάσχει ένα κομμάτι μας, μοιραία συμπαρασύρει και άλλα κομμάτια μας και έτσι πολλές φορές ο άνθρωπος νιώθει ότι βυθίζεται αβοήθητος.

Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι που στην Cosmotherapy Center επιλέξαμε να εξετάζουμε και να θεραπεύουμε ταυτόχρονα σε όλα τα επίπεδα και διαστάσεις της ζωής του ανθρώπου, κυρίως όταν πρόκειται για πολύπλοκα περιστατικά ή ψυχοσωματικά και σωματο-συναισθηματικά προβλήματα!

Cosmotherapy Centre:
Πιστεύουμε στην Κλασσική Ιατρική

klasiki iatriki

Στην Cosmotherapy Centre αγαπάμε την Κλασική Ιατρική!

Χωρίς την κλασσική ιατρική, η ανθρωπότητα θα ήταν πολλά βήματα πίσω.

Η Cosmotherapy Center προτείνει φυσικές θεραπευτικές, εναλλακτικές και ολιστικές μεθόδους οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται με τις μεθόδους της κλασικής ιατρικής.

Συνεργαζόμαστε με την κλασική ιατρική σε κάθε βήμα, για την πιο ικανοποιητική, πιο ασφαλή και πλήρη θεραπεία και εξέλιξη των ανθρώπων μας.

Ο κοινός μας στόχος είναι, με τις συνδυαστικές θεραπείες που δεν έχουν παρενέργειες, να μειωθούν ή και να διακοπούν οι θεραπείες που έχουν παρενέργειες.

Αυτό γίνεται κατά περίπτωση και σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό που σας παρακολουθεί.

Ο πρώτος μας στόχος είναι να βελτιώσουμε αρχικά τη συμπτωματολογία και παράλληλα να δουλέψουμε πάνω στις αιτίες με απώτερο στόχο να θεραπεύσουμε το πρόβλημα.

Να βελτιώσουμε την ένταση ή την συχνότητα των επεισοδίων.

Αν είναι άλγος/πόνος να μειώσουμε την ένταση του άλγους ή να μειώσουμε τα επεισόδια πόνου.

Αν είναι ψυχοσωματικό το πρόβλημα, δρούμε αναλόγως με τις κατάλληλες θεραπείες και συμπληρωματικές τεχνικές.

filosofia cosmotherapy center 450

Σύμφωνα πάντα με το προσωπικό ιστορικό του κάθε ατόμου θα δράσουμε σε κάθε περίπτωση διαφορετικά, φτάνει να είμαστε σίγουροι ότι οι δυνατότητες και οι υπηρεσίες μας μπορούν να βοηθήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δυστυχώς Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιστατικά που πρέπει να αποταθούν μόνο σε εξειδικευμένους γιατρούς, για να επιλύσουν το πρόβλημά τους και γι’ αυτό το λόγο το πρώτο πράγμα που απαιτούμε πριν να αναλάβουμε ένα περιστατικό, είναι την επίσκεψη και τη διάγνωση από τον προσωπικό ή εξειδικευμένο Ιατρό σας.

Θέλουμε να είμαστε σίγουροι και ξεκάθαροι ότι το πρόβλημά σας συμπεριλαμβάνεται στις υπηρεσίες και αρμοδιότητές μας και ότι σίγουρα μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Στο Κέντρο μας θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε εάν όντως ο στόχος της ζωής σας είναι :
Υγεία – Ευτυχία - Μακροζωία

Διαβάστε Περισσότερα