Πρωτοποριακό Πρόγραμμα:

Εξέλιξη Παιδιών & Εφήβων

programma exelixis paidion efivon new

Προσωπική Ανάπτυξη Παιδιών
Συμβουλευτική Εφήβων
Ενδυνάμωση Προσωπικότητας

Περιεχόμενα

Τι σημαίνει Προσωπική Εξέλιξη Παιδιών & Εφήβων?

programma exelixis paidion efivon 450

Προσωπική Εξέλιξη σημαίνει παίρνω τη ζωή μου στα Χέρια μου!

Η Ενδυνάμωση της προσωπικότητας των Παιδιών και των Εφήβων αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην Εξέλιξη της ζωής τους, διότι τους στηρίζει δυναμικά και τους καθοδηγεί σωστά κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαμορφωτικών τους χρόνων.

Για να καταφέρουν τα παιδιά μας να πάρουν αύριο τη ζωή στα χέρια τους και να μπορέσουν να επιβιώνουν μόνα τους, επιβάλλεται να αποκτήσουν Εσωτερικές Δυνάμεις, οι οποίες θα τους χρειαστούν σε κάθε τους βήμα.
 
Στην Cosmotherapy Center οι Έφηβοι και τα Παιδιά αποκτούν τις απαραίτητες Δεξιότητες Ζωής και γίνονται οι Κινητήριες Δυνάμεις του Εαυτού τους, οι οποίες είναι η βάση της Προσωπικής Ευτυχίας και της Μελλοντικής  Επιτυχίας τους.
 
Το Πρωτοποριακό Πρόγραμμα: Εξέλιξης Παιδιών & Εφήβων που προσφέρουμε, στοχεύει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και τα βοηθα να ξεπεράσουν άμεσα διάφορα προβλήματα και δυσκολίες που συναντούν στην παιδική και εφηβική ζωή τους.
 
Η Προσωπική Ανάπτυξη, η Συμβουλευτική Εξέλιξης, οι Τεχνικές Επιτυχίας και οι Στρατηγικές Πρωτοπορίας που προσφέρουμε, εκπαιδεύουν τους έφηβους να αναλάβουν:
 
τα ηνία της ζωής τους
την ευθύνη των πράξεών τους 
την επίτευξη των στόχων τους και
την υλοποίηση των ονείρων τους.
 
Η Προσωπική Εξέλιξη των Παιδιών και των Εφήβων είναι το πολυτιμότερο ΔΩΡΟ που μπορούν να χαρίσουν οι γονείς στα παιδιά τους εάν επιθυμούν να τα δουν ολοκληρωμένα, καταξιωμένα και ευτυχισμένα, μέσα σε μια κοινωνία που σήμερα αιμορραγεί από παντού!

Γονείς & Παιδιά: Οικογένεια

sygxrona viomatika seminaria prosopikis anaptyxis 450

Τα Παιδιά μας είναι ο καθρέφτης και ο θησαυρός μας!

Η πηγή Δύναμης, Έμπνευσης και Ελπίδας για κάθε γονιό!

Η Οικογένεια είναι το σημαντικότερο σύστημα στη ζωή του ανθρώπου με μία πορεία ζωής.

Αποφασίζοντας να γίνεις γονιός, σημαίνει ότι ξεκινάς ένα μεγάλο «ταξίδι» και καλείσαι να πάρεις στα χέρια σου τη ζωή των παιδιών σου.

Καλείσαι να αποφασίζεις, να επιλέγεις και να πράττεις, ότι κρίνεις απαραίτητο κάθε φορά, σε ότι αφορά το μέλλον και την εξέλιξη του παιδιού σου.

Καλώς ή κακώς, η σχέση των γονιών, των παιδιών και των αδελφιών, μας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, επηρεάζοντας και χρωματίζοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

Είναι λογικό, ότι κάποιες φορές έρχονται καταστάσεις που είναι δύσκολα διαχειρίσιμες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν δυσκολίες στην πορεία της ζωής μιας οικογένειας.

Κάθε Παιδί ή Έφηβος έχει διαφορετικές απαιτήσεις και αδυναμίες ανάλογα με την ηλικία του.

Τον κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν φυσικά οι γονείς, που καλούνται να αντεπεξέλθουν μπροστά σε δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Για τους γονείς δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσουν, πού οφείλεται η συμπεριφορά των παιδιών τους.

Συχνά, αναρωτιούνται αν αυτή σχετίζεται με τον χαρακτήρα τους, αν πρόκειται για μία ιδιαιτερότητα της εξελικτικής φάσης την οποία διανύουν ή αν οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία.

Τα Παιδιά και οι Έφηβοι βιώνουν τα δικά τους προσωπικά θέματα όπως και οι ενήλικες!

Συμβουλευτική
Παιδιών & Εφήβων

paidia efivoi prosopika themata

Για ποιους λόγους οι Έφηβοι χρειάζονται
Στήριξη & Καθοδήγηση?

Πρώτον, έχουν τους δικούς τους φόβους, ανασφάλειες και ανησυχίες, καθώς καλούνται καθημερινώς να βιώνουν και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που τους φορτώνει η παιδική και η εφηβική ζωή τους.

Δεύτερον, έχουν τα δικά τους προσωπικά μυστικά, εσωτερικές σκέψεις και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, τα οποία συνήθως δυσκολεύονται να εκφράσουν στους γονείς, με αποτέλεσμα να τα συσσωρεύουν μέσα τους και να κλείνονται στον Εαυτό τους, νιώθοντας αβοήθητοι και προβληματισμένοι.

Τρίτον, έχουν τους δικούς τους μελλοντικούς στόχους, ατομικές ανάγκες ή απαιτήσεις και αρκετές φορές, είτε έρχονται σε εσωτερική σύγκρουση με τον Εαυτό τους, είτε ξεσπούν σε προστριβές με τους γονείς ή τους φίλους ή άλλα άτομα που συναναστρέφονται.

Τα παιδιά χρειάζονται
Εσωτερικές Δυνάμεις!

paidia psychologikes dyskolies adynamies

Είναι, λοιπόν, λογικό, να παρουσιάζουν συχνά διάφορες ψυχολογικές δυσκολίες ή αδυναμίες και ελλείψεις, οι οποίες τους εμποδίζουν να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά και οι έφηβοι να αποκτήσουν εσωτερικές δυνάμεις και γνώσεις, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές δυσκολίες και απαιτήσεις της παιδικής και εφηβικής ζωής τους.

Δεν είναι σημαντικό τα παιδιά να αποκτήσουν αυτογνωσία και να ωριμάσουν συναισθηματικά χωρίς απώλειες;

Να διδαχθούν από νωρίς στη ζωή τους πώς να ξεπερνούν δύσκολες καταστάσεις και αρνητικά γεγονότα, χωρίς να υποβάλλονται σε αχρείαστες ταλαιπωρίες και συναισθηματικές καταπτώσεις?

Κακές παρέες &
Εξαρτητικές Συμπεριφορές

kakes parees exartikes symperifores

Η έλλειψη εμπειριών κι η αδυναμία να προβλέψουν τις μελλοντικές συνέπειες με βάση την «κοινή λογική», έχει σαν επακόλουθο συχνά τα παιδιά να επηρεάζονται αρνητικά από τους συνομήλικούς τους, υιοθετώντας λανθασμένες πεποιθήσεις, κακές συνήθειες και αρνητικά πιστεύω.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να οδηγούνται τα παιδιά σε λανθασμένες πράξεις, σε «φτωχές» επιλογές και υποδιέστερες αποφάσεις, οι οποίες πιθανόν να στοιχήσουν στην Εξέλιξη και τη Μελλοντική τους πορεία.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να αποκτήσουν Αυτοεπίγνωση και Αυτοκυριαρχία, για να είναι σε θέση να προσδιορίζουν τον τρόπο σκέψης τους και να ανακαλύπτουν τη σύνδεση ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται, στα  συναισθήματά τους και στο τι πράττουν.

Κάποια στιγμή, πρέπει να εκπαιδευτούν για να δυναμώσουν!

paidia lanthasmenes praxeis apofaseis

Τέλος, πρέπει να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν επιτυχώς εκεί έξω τα εμπόδια, τις παγίδες και κυρίως τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής που ζούνε.

Είναι αλήθεια, ότι σε καμιά άλλη περίοδο της ζωής μας, όσο στην παιδική και εφηβική ηλικία, δεν αλλάζουμε τόσο συχνά και τόσο γρήγορα, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο στην Cosmotherapy Center αναπτύξαμε το Πρόγραμμα: Εξέλιξης Παιδιών & Εφήβων, που είναι επίσης μία προσπάθεια ΠΡΟΛΗΨΗΣ για τους γονείς όπου ο στόχος και ο σκοπός της ζωής τους είναι τα παιδιά τους!

Προβλήματα που παρουσιάζουν
οι Έφηβοι & τα Παιδιά

paidika efivika provlimata

Οι έφηβοι και τα παιδιά παρουσιάζουν διάφορες αδυναμίες, δυσκολίες και προβλήματα όπως:

Προβλήματα Συμπεριφοράς & Διαπροσωπικές Σχέσεις

 Εξαρτητικές Σχέσεις

→ Κακές Επιρροές & Επιθετικότητα

Χρήση Ουσιών & Εξαρτήσεις

 Συναισθηματικά Σκαμπαμπανεβάσματα

 Αρνητικά Συναισθήματα (θυμός, ζήλεια, απόρριψη, έλλειψη αγάπης…)

Φοβίες & Ανασφάλειες

 Συναισθηματικές Διαταραχές (πένθος, απώλεια, χωρισμός)

Άγχος Σχολικής Ζωής & Σχολικής Αποτυχίας

 Μαθησιακές Δυσκολίες

 Σχολικός εκφοβισμός (Bullying)

Άγχος Πανεπιστημίου & Διαχείριση Φοιτητικής Ζωής

paidia efivoi pagides eykairies

Διλήμματα & Αναβλητικότητα

Ντροπαλότητα & Μοναξιά

Χαμηλή Αυτοπεποίθηση & Αυτοεκτίμηση

Παιδικά Τραύματα & Μετατραυματικό Στρες

Κρίσεις Πανικού & Αρνητικές Σκέψεις

 Ψυχοσωματικά Προβλήματα

 Παιδικά Νευρικά «Τικ»

 Κοινωνική Αποστασιοποίηση και Απομόνωση

→ Δυσκολία Σχέσεων & Σεξουαλικότητας

 Προβλήματα Ύπνου

Διατροφικές Διαταραχές

Ζητώ Βοήθεια σημαίνει
Εξελίσσομαι & Πρωτοπορώ!

paidia efivoi prokliseis empodia

Δεν Ζητώ Βοήθεια, σημαίνει μένω Στάσιμος!

Ζητώ Βοήθεια, σημαίνει εξελίσσομαι και πρωτοπορώ!

«Οι Ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα, οι Μεγαλοφυείς τα προβλέπουν» (Αλπέρτο Άισταιν)

Προσωπική Ανάπτυξη
Παιδιών & Εφήβων

paidika provlimata efivikes dyskolies

Προσωπική Ανάπτυξη σημαίνει Υγεία!

Υγεία υπάρχει όταν όλοι οι τομείς και τα επίπεδα της ζωής λειτουργούν αρμονικά!

Η ανάγκη της Cosmotherapy Center για βοήθεια και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο συμπληρώνεται μέσα από το Πρόγραμμα: Εξέλιξης Παιδιών και Εφήβων, που προσφέρει.

Ο Στόχος μας είναι να παρέχουμε καινοτόμα πρωτόκολλα, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν δυναμικά την ωρίμανση και την Προσωπική Ανάπτυξη των παιδιών και εφήβων μέσα σε μια κοινωνία που βράζει!

Η Πρωτοποριακή Σκέψη της Cosmotherapy Center είναι να παρέχει ένα πρόγραμμα για τα  παιδιά και τους έφηβους, που να δίνει:

 Ολιστικές Λύσεις

 Γνώσεις Εξέλιξης 

Εργαλεία Πρόληψης

τα όποια να εφοδιάζουν δυναμικά τον εσωτερικό κόσμο των παιδιών και να ενισχύουν το νοητικό επίπεδό τους.

Ενισχυμένη Αυτοπεποίθηση &
Υψηλή Αυτοεκτίμηση

enisximeni aytopepithisi ypsili aytoektimisi

Στην Cosmotherapy Center πιστεύουμε ότι οι δύο μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις που ωθούν τα παιδιά πάντα μπροστά στη ζωή τους σε ότι και αν κάνουν, είναι η Αυτοπεποίθηση και η Αυτοεκτίμηση.

Χωρίς αυτές, δεν μπορούμε να μιλάμε για προσωπική Ευτυχία, ούτε για κοινωνική Εξέλιξη!

Γι’ αυτό, έχουμε αναπτύξει εξειδικευμένα θεραπευτικά και συμβουλευτικά πρωτόκολλα, τα οποία στοχεύουν στην Ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης και στην Ενδυνάμωση της Αυτοεκτίμησης των εφήβων.

Ενισχύοντας την Αυτοπεποίθηση και ενδυναμώνοντας την Αυτοεκτίμηση, τα παιδιά κερδίζουν ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ τα οποία δυστυχώς Δεν διδάσκονται στα σχολεία ούτε και αργότερα στην κοινωνία.

Πρόγραμμα:
Εξέλιξης Παιδιών & Εφήβων

efivoi paidia eleytheria kritikis apopsis

Αυτοεπίγνωση & Αυτοκυριαρχία

Στόχος του προγράμματος είναι να αποκωδικοποιήσει βασικές έννοιες της Εξέλιξης και αρχές της Πρωτοπορίας και κυρίως ότι «αγαθά κόπεις κτώνται»

Χρειάζεται και πολλές φορές επιβάλλεται να μάθει κανείς και να γνωρίζει, από πολύ νωρίς στη ζωή του, ότι η Ευτυχία και η Προκοπή δεν θα πει απαλλαγή ζωής από κόπο και πόνο.

Και ότι χρειάζεται προσπάθεια, αγώνας, επιμονή και υπομονή για μια πετυχημένη πορεία στη ζωή, και ότι χωρίς αυτά μένει σκλάβος των επιθυμιών και των προσδοκιών του.

Να αποκτήσουν Αυτοεπίγνωση και Αυτοκυριαρχία, για να είναι σε θέση να προσδιορίζουν τον τρόπο σκέψης τους και να ανακαλύπτουν τη σύνδεση ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται, στα  συναισθήματά τους, στο τι πράττουν και στο πώς ενεργούν.

Να νιώθουν την ελευθερία της κριτικής άποψης, τη δύναμη που χρειάζονται για να ξεπερνούν δυσκολίες και ταυτόχρονα να έχουν την ωρίμανση που απαιτείται μπροστά σε κάθε πρόκληση ή ευκαιρία.

Σπουδαίο πράγμα η Εξέλιξη!

Δίνει Φως και ανοίγει Πόρτες στη ζωή των Παιδιών

Ενδυνάμωση Προσωπικότητας &
Ιδιοσυγκρασίας

efivia metavaseis anagkes

Κοντά μας μαθαίνουν τα παιδιά και οι έφηβοι πρακτικούς τρόπους, εναλλακτικές τεχνικές και στρατηγικές μεθόδους, τα οποία ενδυναμώνουν την Προσωπικότητά και την Ιδιοσυγκρασία τους.

Οι Εναλλακτικές και Ολιστικές μέθοδοι που συνδυάζουμε, βοηθούν άμεσα τα παιδιά να ελέγχουν τον Τρόπο Σκέψης τους, ώστε τελικά να αναπτύξουν τις κατάλληλες Δεξιότητες της Ζωής προκειμένου να αντιμετωπίζουν αγχογόνες καταστάσεις και αρνητικά γεγονότα από μόνα τους.

Επίσης, σε περιπτώσεις όπου αντιμετωπίζουν διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, δυσκολίες και αδυναμίες, προσφέρουμε εξειδικευμένες θεραπευτικές μεθόδους που βοηθούν συμπληρωματικά στη βελτίωσή και αντιμετώπισή τους.

Τα Καινοτόμα Πρωτόκολλά μας, ενισχύουν δυναμικά την ωρίμανση και την εξέλιξη των παιδιών και εφήβων, κυρίως προληπτικά, προτού να βγουν έξω στην κοινωνία, έξω στη ζωή!

Πρωτοπορώ σημαίνει γνωρίζω Τεχνικές Εξέλιξης & Στρατηγικές Πρωτοπορίας!

Οι Παγίδες & οι Προκλήσεις
της Κοινωνίας

paidia efivoi sygkrouseis entaseis

Το Πρόγραμμα: Εξέλιξης Παιδιών και Εφήβων βοηθά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας και στην ενδυνάμωση του χαρακτήρα τους, προτού να είναι αργά!

Είναι σχεδιασμένο και προσανατολισμένο στην Πρόληψη και την Επανάσταση απέναντι σε μια κοινωνία που βράζει!

Μια κοινωνία που περιμένει το παιδί σου να βγει προς τα έξω, στήνοντας αόρατες παγίδες έτοιμες να ρουφήξουν τα νιάτα και τη ζωή του.

Εκπαιδεύουμε και ενισχύουμε τα παιδιά και τους έφηβους, για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και μια δυναμική κριτική άποψη, ώστε να μάθουν πώς να επιβιώνουν μπροστά στις παγίδες και τις προκλήσεις της κοινωνίας.

Με την Προσωπική Εξέλιξη της Cosmotherapy τα παιδιά αποκτούν πηγή Δύναμης και Γνώσης ώστε να μπορούν να ζουν αρμονικά τη ζωή τους, χωρίς φόβους και ανασφάλειες.

Τι συμπεριλαμβάνει το Πρόγραμμά
Προσωπικής Εξέλιξης

dexiotites zois paidion efivon

Η Προσωπική Εξέλιξη και η Ανάπτυξη που προσφέρουμε συμπεριλαμβάνει:

Ανάπτυξη της Κριτικής Άποψης & Ορθής Σκέψης

Διαπροσωπικές Δεξιότητες & Πνευματική Ωρίμανση

Στρατηγικές Επιτυχίας & Πρωτοπορίας

 Στρατηγικές Υλοποίησης Στόχων

Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης & Αυτοεκτίμησης

 Τεχνικές Αυτοβελτίωσης

Τεχνικές Αυτοκυριαρχίας & Αυτοέλεγχου

Τεχνικές Διαφωνιών & Συγκρούσεων

 Δεξιότητα Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

 Δεξιότητα Επίλυσης Προβλημάτων και Λήψης Αποφάσεων

Δημιουργική Σκέψη & Μελλοντική Αυτοπραγμάτωση

Επιτυχία σε Αθλήματα & Πρωταθλητισμό

Διαχείριση  Άγχους & Στρες

  Απελευθέρωση Αρνητικών Συναισθημάτων

Γονείς & Εφηβεία:
Προβλήματα – Πρόληψη

goneis efivia provlimata prolipsi

Πρόληψη σημαίνει παίρνω τα μέτρα μου σαν Γονιός!

Καθώς, λοιπόν, όλα γύρω μας αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, όλοι οι γονείς αγχώνονται για την Εξέλιξη και την Επιτυχία των παιδιών τους.

Κορίτσια και αγόρια καλούνται να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, που θα τους οδηγήσει στην ενηλικίωση.

Αυτός ο δρόμος όμως, δεν είναι ούτε ευθύς, ούτε χωρίς προκλήσεις και εμπόδια.

Η Εφηβεία είναι μια περίοδος σημαντικών αλλαγών και ανακατατάξεων, οι οποίες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για τους ίδιους τους εφήβους, αλλά και τους γονείς τους.

Οι Έφηβοι καλούνται να ανταποκριθούν σε σημαντικές μεταβάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Οι αλλαγές στο ίδιο τους το σώμα απαιτεί από τους ίδιους να αποχωριστούν τη σχέση τους με την παιδική πτυχή τους και να διαμορφώσουν μια διαφορετική- ίσως πιο ενήλικη– εικόνα για τον εαυτό τους!

goneis paidia entaseis sxeseis

Σε καμιά άλλη σχέση κάποιος δεν κάνει τόσα, όσα ένας γονέας για τα παιδιά του. (J. Bowlby)

Οι γονείς έχουν την ευθύνη να ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους, ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, των πεποιθήσεων και των πιστεύω που θα κάνουν το παιδί μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι συχνό φαινόμενο και παράλληλα φυσιολογικό, πολλοί γονείς να νιώσουν κάποια στιγμή πιεσμένοι, αβοήθητοι, αδύναμοι, απελπισμένοι και αναποτελεσματικοί είτε σαν γονείς είτε σαν άνθρωποι.

Φυσιολογικό, γιατί δε μαθαίνει κανείς σε ένα γονέα πώς να είναι γονέας!

Συνήθως, δρουν και συμπεριφέρονται σύμφωνα με το δικό τους χαρακτήρα και ανάλογα με τα δικά τους παιδικά βιώματα και εμπειρίες, στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν άριστα μπροστά στα διάφορα προβλήματα που συναντούν με τα παιδιά τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν.

Προσωπική Ανάπτυξη &
Αυτογνωσία Γονέων

goneis paidia symperifores ikanotites

Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να φροντίσουν πρώτα για τη δική τους Προσωπική Ανάπτυξη και Αυτογνωσία, έτσι ώστε να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη προς όφελος δικό τους στον ρόλο τους ως γονείς, αλλά και προς όφελος του παιδιού τους στην δική του εξελικτική διαδικασία ανάπτυξης.

Όταν οι γονείς φροντίζουν για τη δική τους προσωπική ανάπτυξη, έρχονται σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά τους και ανακαλύπτουν και εδραιώνουν τους δικούς τους προσωπικούς τρόπους έκφρασης και συμπεριφοράς.

Έτσι, οι γονείς θα ενδυναμώσουν το ρόλο τους και θα είναι ικανοί να βοηθήσουν το παιδί να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί.

Όλη αυτή η γνώση, της προσωπικής ανάπτυξης, της ενσυναίσθησης  και της αυτογνωσίας, ισχυροποιεί και εξελίσσει τις ικανότητες και δεξιότητες της συμπεριφοράς, της διαντίδρασης και της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Γονείς:
Φρόντισtε για μία Ισχυρή Σχέση!

paidia goneis isxyri sxesi

Ο κάθε άνθρωπος για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως γονέας θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του καλά και να αναπτύξει την Προσωπικότητά του, γιατί γνωρίζει ότι αυτό είναι το μόνο που, ουσιαστικά, έχει να προσφέρει στο παιδί του και στην ανατροφή του.

Ο ίδιος να αποτελεί το πρότυπο για το παιδί του, το ζωντανό παράδειγμα!

Να είναι ανθρώπινος, καθημερινός, απλός και αληθινός!

Εάν όντως ο στόχος  και σκοπός της ζωής σας είναι τα παιδιά σας, εξελίξτε τον Εαυτό σας, πρώτα εσείς!

Αποταθείτε για να γνωρίσετε Καινοτόμες Τεχνικές και Στρατηγικές, ώστε να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις και τα προβλήματα που πλήττουν την οικογένεια σας.

Η Πρόληψη είναι πάντα η πιο έξυπνη Κίνηση!

sxeseis oikogenia paidia goneis

Η εξέλιξη των Παγκοσμίων ολιστικών μεθόδων και εναλλακτικών προσεγγίσεων έδωσε την ευκαιρία στον άνθρωπο να ξεπερνά προβλήματα και καταστάσεις πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Αρκετοί γονείς θέλουν να δράσουν προληπτικά στην εξέλιξη και σταδιοδρομία των παιδιών τους, γι’ αυτό και προσφεύγουν συνεχώς στις ολιστικές μεθόδους, στις εναλλακτικές τεχνικές και συμπληρωματικές θεραπείες.

Στην Cosmotherapy αναλαμβάνουμε την Προσωπική Εξέλιξη των παιδιών και εφήβων με ένα δικό μας μοναδικό και πρωτοποριακό τρόπο.

Πάντα με βάση τη δική μας φιλοσοφία και τις αρχές της Εναλλακτικής Ολιστικής Προσέγγισης που εφαρμόζουμε μέσα από την ιδιότητά μας ως Θεραπευτές – Coach.

enallaktikes technikes prolipsi provlimaton goneon paidion

Σύμφωνα πάντα με το προσωπικό ιστορικό του κάθε παιδιού, την οικογενειακή κατάσταση και το σχολικό έτος, οργανώνουμε το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουμε.

Εννοείται πάντα, σε συνεργασία με τους γονείς ή τον εκπαιδευτικό ή τον Ψυχολόγο ή άλλο ειδικό θεραπευτή που πιθανόν να παρακολουθεί το παιδί.

Σε αρκετές περιπτώσεις συμπεριλαμβάνουμε και τους γονείς, εάν αποφασίσουμε ομαδικώς ότι η συμμετοχή τους είναι καθοριστικής σημασίας.

Διάβασε Περισσότερα