Cosmotherapy Center:

Ολιστικές Θεραπείες

olistikes therapeies ygeias

Οι Θεραπείες της Υγείας
& της Μακροζωίας!

Περιεχόμενα

Τι είναι οι Ολιστικές Θεραπείες?

andri koutsofta olistikes therapeies 138

Ο όρος «Oλιστικός», προέρχεται από την Ελληνική λέξη «Όλον»!

Οι Ολιστικές θεραπείες έχουν διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας, που βλέπει τον άνθρωπο ως ένα πολυεπίπεδο Όν και όχι μόνο ως μια οντότητα με καρδιά, μυαλό, πνεύμονες, στομάχι, έντερο, μύες, κόκκαλα κ.τ.λ..

Στην Ολιστική προσέγγιση, ασχολούμαστε με τον άνθρωπο σαν Ψυχή και Σώμα κι εξετάζουμε τα διάφορα θέματα και προβλήματα, μέσα από όλα τα επίπεδα τις διαστάσεις και τους τομείς της ζωής όπως:

– Διαπροσωπικά

– Σωματικά

– Συναισθηματικά

– Διανοητικά

– Πνευματικά

– Ψυχικά

– Ενεργειακά

– Κοινωνικά

– Οικογενειακά

– Επαγγελματικά

Δηλαδή, ο άνθρωπος δεν είναι μόνο μια Βιολογική μηχανή από ξεχωριστά όργανα, αλλά αποτελείται από πολλά Επίπεδα και Διαστάσεις!

Οι Αρχές των Ολιστικών Θεραπειών

olistikes therapeies paralimni

Οι αρχές της Ολιστικής Θεραπευτικής μπορούν να συνοψιστούν στη φράση, ότι:

 Ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από μια Βιολογική μηχανή και γι’ αυτό, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε απλώς στην αντιμετώπιση ενός βιολογικού συμπτώματος ή μιας κλινικής κατάστασης, αλλά να προσπαθούμε για τη συνολική βελτίωση της κατάστασης της υγείας του ανθρώπου.

Η Ολιστική προσέγγιση της υγείας, δεν είναι μόνο μια θεραπευτική προσέγγιση του παρόντος, αλλά υπήρξε και ιατρική του παρελθόντος.

Μπορούμε να εντοπίσουμε τις απαρχές της στην Αρχαία Ελλάδα και στον Ιπποκράτη, ο οποίος θεωρούσε ότι οι ασθένειες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται απευθείας μέσω χορήγησης φαρμάκων, αλλά αρχικά με αλλαγή του συνολικού τρόπου ζωής και των κακών συνηθειών, την ενδυνάμωση της Αυτογνωσίας, την αλλαγή τρόπου σκέψης και αντίδρασης.

andri koutsofta therapeia olistikes

Ο Ιπποκράτης, πίστευε στη δύναμη της φυσικής θεραπείας και την ενθάρρυνε με κάθε τρόπο!

Η Ολιστική αντιμετώπιση της υγείας του ανθρώπου, είναι αυτή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως πρότυπο, αφού ορίζει ότι η Ψυχική Υγεία είναι αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της Συνολικής Υγείας του ατόμου

Σύμφωνα με τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ, ο ορισμός της Υγείας είναι:

«Υγεία, είναι η κατάσταση πλήρους Σωματικής, Πνευματικής, Ψυχικής και Κοινωνικής Ευεξίας του ατόμου και όχι μόνο η απουσία αρρώστιας ή αναπηρίας».

Με άλλα λόγια, ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική, ψυχική και σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Δηλαδή, δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για Παθήσεις, αλλά για ανθρώπινες Υπάρξεις σαν σύνολο.

Ο Άνθρωπος είναι ένα ενιαίο Ψυχο-οργανικό Σύνολο!

anthropos eniaio psychorganiko synolo

Η Ολιστική προσέγγιση δεν βασίζεται μόνο στα γονίδια, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στο πώς επηρεάζεται η υγεία των ατόμων μέσω των προσωπικών Πεποιθήσεων, των Πιστεύω, των Επιλογών, τον τρόπο Σκέψης, την ποιότητα Ζωής και θεραπεύει το άτομο από τα σωματικά και τα ψυχικά προβλήματα ταυτόχρονα!

Οι Ολιστικές θεραπείες δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μπορούν όμως να βοηθήσουν στην πρόληψη των ασθενειών, τη διατήρηση της υγείας και αρμονίας του οργανισμού και να αποκαταστήσουν απλές παθήσεις, με απόλυτα φυσικό τρόπο, από εξειδικευμένο και έμπειρο θεραπευτή.

Όλες αυτές οι μέθοδοι, δεν στοχεύουν να αντικαταστήσουν την ιατρική θεωρία και πράξη, αλλά δρουν συμπληρωματικά, για να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο θεραπευόμενο, σύμφωνα με τις αρχές της Ολιστικής Θεραπευτικής Προσέγγισης.

Τι πιστεύει η Ολιστική Θεραπευτική Προσέγγιση

psychosomatikos ponos soma

Όταν η Ψυχή πονάει…, το Σώμα ακούει και εκτελεί…!

Πως συνδέεται η Ψυχική Υγεία με τη Σωματική Υγεία?

Η Σωματική Υγεία και η Ψυχική Ευεξία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η Ολιστική προσέγγιση πιστεύει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Μυαλού, της Ψυχής και του Σώματος, αν και μερικές φορές θεωρούνται χωριστές οντότητες.

 • Το Σώμα και η Ψυχή είναι τα δύο άκρα της ίδιας οντότητας!
 • Όταν πάσχει το ένα, μοιραία συμπαρασύρει και το άλλο!
 • Η Ψυχή και το Σώμα αποτελούν ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο!

Τα θέματα που επηρεάζουν το μυαλό, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη σωματική υγεία και αντίστροφα!

psychiki ygeia somatiki ygeia

Συνεπώς, η Ψυχική Υγεία συνδέεται με τη Σωματική Υγεία!

 • Η Ψυχική Υγεία επηρεάζει τη σωματική και η Σωματική Υγεία επηρεάζει την ψυχική.
 • Γι’ αυτό και πολλές φορές ο άνθρωπος θεραπεύεται σωματικά, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται άρρωστος.
 • Οι Ολιστικές θεραπείες το αναγνωρίζουν αυτό και μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη θεραπευτική προσπάθεια, για τα καλύτερα αποτελέσματα στην ευεξία του ασθενή.
andri koutsofta therapeia 725
 • Στην Cosmotherapy Center, λοιπόν, επικεντρωνόμαστε στον Άνθρωπο ως Ολότητα και δρούμε ψυχοσωματικά, θεραπεύοντας ταυτόχρονα Σώμα – Ψυχή – Μυαλό.
 • Δηλαδή, δεν προσεγγίζουμε μόνο τα συμπτώματα, για να θεραπεύσουμε τους πόνους και να κοιμίσουμε το πρόβλημα προσωρινά, αλλά εστιάζουμε στο άτομο σαν «Όλον», ώστε να βρούμε τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα.
 • Συνεπώς, αναζητάμε τα αίτια της ασθένειας ή του προβλήματος, μέσα από όλα τα επίπεδα, τις διαστάσεις και τους τομείς της ζωής του ατόμου, γενικότερα.

Πώς λειτουργούν οι Ολιστικές Θεραπείες?

mplokarismeni arnitiki energia olistikikes therapeies

Μπλοκαρισμένη Αρνητική Ενέργεια

Ο Στόχος είναι να εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος και να επανέλθει η Ίαση με φυσικό τρόπο, βοηθώντας το άτομο να συνειδητοποιήσει, ότι το σώμα μας είναι το όχημα που μεταφέρει όλον τον υπόλοιπο Εαυτό μας και δεν μπορεί να αποκατασταθεί η υγεία και η ισορροπία, εάν το «Όλον» δεν βρίσκεται σε πλήρη αρμονία!

Οι Ολιστικές Θεραπείες είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που επικεντρώνεται στον άνθρωπο ως ολότητα και τις εμπειρίες της ζωής, με σκοπό την εκτίμηση και τη θεραπεία των συμπτωμάτων του ασθενή.

Αυτή η διαφορετική προσέγγιση για τις αιτίες, μπορεί να ενεργοποιήσει τη δύναμη που έχει ο ασθενής να αντιμετωπίσει ο ίδιος την ασθένεια του, αλλάζοντας τα πράγματα και την ισορροπία του οργανισμού.

andri koutsofta therapeia 677

Οι Ολιστικές θεραπείες χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά, τόσο σε δεκάδες παθήσεις όσο και για αναζωογόνηση, ευεξία, πρόληψη και μακροζωία.

Δρούνε προληπτικά διότι, απελευθερώνουν την μπλοκαρισμένη αρνητική ενέργεια μέσα από το σώμα, επαναφέροντας την ισορροπία και την αρμονία στον οργανισμό.

Είναι σημαντικό να εφαρμόζονται από εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο Θεραπευτή ο οποίος λαμβάνει υπόψη του ότι η θεραπεία είναι πάντα συμπληρωματική της Ορθόδοξης Ιατρικής.

Με βάση τις αρχές της φυσικής ολιστικής θεραπευτικής και τα αίτια της πάθησης ή του προβλήματος επιλέγονται οι κατάλληλες θεραπευτικές μέθοδοι ή τεχνικές, που δρουν σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό μια αποτελεσματική και ριζική θεραπεία της «Ισορροπίας του Όλου».

Που βοηθούν οι Ολιστικές Θεραπείες:
Παθήσεις & Προβλήματα

olistikes therapeies pathiseis provlimata

Πολλά προβλήματα θεραπεύονται, με εξαιρετικά αποτελέσματα, μέσω των ολιστικών θεραπειών και δεκάδες παθήσεις βελτιώνονται αναλόγως, σύμφωνα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά!

Εξετάζοντας και δουλεύοντας όλα τα επίπεδα και τις διαστάσεις της ζωής με τον συνδυασμό της πνευματικής, της συναισθηματικής και της σωματικής θεραπείας, οι Ολιστικοί Θεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν ή να βελτιώσουν τα διάφορα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

somatopoiisi psichosomatikon ponon

Που εφαρμόζουμε Ολιστικές Θεραπείες:

Άγχος / Στρες

Κρίσεις Πανικού

Αρνητικές Σκέψεις- Αυπνίες –  Φοβίες 

– Ημικρανίες, Πονοκέφαλοι

– Κεφαλαλγίες, Ζαλάδες

– Ίλιγγοι, Εμβοές

– Ψυχικά τραύματα

– Αλλαγές στη διάθεση

– Κατάθλιψη

Ψυχοσωματικά Προβλήματα

Αρνητικά Συναισθήματα (Απώλεια, Λύπη, Θυμός, Ενοχές κ.ά.) 

somatikos ponos epikoinonia me soma provlimata spondylikis stilis

– Διάφορες σωματικές παθήσεις

– Νευραλγίες, Μυαλγίες

– Ινομυαλγίες

– Προβλήματα Σπονδυλικής Στήλης

– Οσφυαλγία, Ισχιαλγία

– Αυχενικό Σύνδρομο

– Χρόνιοι Μυϊκοί Πόνοι

– Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

– Οστεοαρθρίτιδα

– Τραυματισμοί

– Ορμονικές Δυσλειτουργίες

– Γυναικολογικά Προβλήματα

– Ρύθμιση Μεταβολισμού

Αδυνάτισμα – Απώλεια Κιλών

ponos soma psichosomatika entero

Γαστρεντερικά Προβλήματα

– Ευερέθιστο Έντερο, Σπαστική κολίτιδα

– Αλλεργίες, Άσθμα

– Πνευμονολογικά Προβλήματα

– Κυκλοφοριακά Προβλήματα

– Αυτοάνοσες Παθήσεις

– Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες, λόγω άγχους

Cosmotherapy Center:
Σύγχρονες Ολιστικές Θεραπείες

andri koutsofta therapeia 306

Στην Cosmotherapy Center, όταν θεραπεύουμε ολιστικά, περιλαμβάνουμε την ανάλυση όλων των σωματικών, περιβαλλοντικών, συναισθηματικών, ψυχολογικών και πνευματικών στοιχείων ενός ατόμου και εισάγουμε τον ίδιο τον ασθενή στη διαδικασία της θεραπείας του.

Διότι, όλα αυτά εμπλέκονται και σχετίζονται με τα διάφορα προβλήματα υγείας, τις ασθένειες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, τα νευρολογικά συμπτώματα, τους σωματικούς πόνους και όλες τις δυσμενείς καταστάσεις, που πιθανόν να ταλαιπωρούν έναν άνθρωπο.

Ο στόχος στην Cosmotherapy, είναι να βοηθήσει το άτομο να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λαμβάνοντας υπόψη τις αιτίες αλλά και τις λύσεις που μπορούν να προσφέρουν οι σύγχρονες Ολιστικές Θεραπείες.

Σύμφωνα με τις αιτίες αποφασίζουμε το συνδυασμό θεραπειών που θα ακολουθήσουμε.

ponos agxos tropos skepsis ponokefalos

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε:

 ποιες είναι οι συνθήκες ζωής του ατόμου

→ το μέγεθος και την ένταση του άγχους του

→ τον τρόπο σκέψης του

→ τον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματά του

→ τον τρόπο επικοινωνίας του

→ τις διαπροσωπικές του σχέσεις

→  τα πιστεύω και οι τις πεποιθήσεις του

→ τις διατροφικές του συνήθειες

→ τους προσωπικούς στόχους και τις φιλοδοξίες του

→ το όραμα και τη φιλοσοφία του για τη ζωή

Η Μοναδικότητα της Cosmotherapy Center:

giati na erthe sti cosmotherapy centre 450

Στην Cosmotherapy Center εφαρμόζουμε διάφορες εναλλακτικές θεραπευτικές και συμβουλευτικές προσεγγίσεις, σύμφωνα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Σίγουρα μία μέθοδος είναι αδύνατον να καλύψει και να θεραπεύσει όλα τα επίπεδα, τις διαστάσεις και τους  τομείς του ανθρώπου ταυτόχρονα.

Το κάθε επίπεδο ή τομέας, για να ισορροπήσει χρειάζεται τις δικές του εξειδικευμένες θεραπευτικές μεθόδους, συμπληρωματικές τεχνικές και στρατηγικές διαδικασίες.

Φτάνει να μπορεί ο έμπειρος Θεραπευτής να τις συνδυάσει και να τις εφαρμόσει σωστά μεταξύ τους.

 • Κάθε μία θεραπευτική μέθοδος έχει τη δική της φιλοσοφία.
 • Κάθε μέθοδος έχει τις δικές της ενδείξεις.
 • Κάθε θεραπεία επιδρά με διαφορετικό τρόπο.
 • Κάθε Τεχνική έχει τον δικό της σκοπό.
 • Κάθε Στρατηγική έχει τη δική της αποστολή.

Και όλα αυτά μαζί, παντρεύονται και συνδυάζονται στο θεραπευτήριό μας με ένα μοναδικό και πρακτικό τρόπο, προσφέροντας μία σύγχρονη Συνδυαστική Εναλλακτική Ολιστική Φιλοσοφία.

andri koutsofta therapeia 673

Όλα τα Θεραπευτικά Προγράμματα  σύνδεσμος γενικής σελιδας θεραπευτικων προγραμματων που προσφέρουμε ευθυγραμμίζονται με βάση τις προσωπικές ανάγκες σας, καθώς και όλα τα Πρωτοποριακά Προγράμματα σύνδεσμος γενικής σελίδας Πρωτοποριακών προγραμμάτων συνδυάζονται ανάλογα με τους στόχους και τις προσωπικές φιλοδοξίες σας.

Ο συνδυασμός των διαφορετικών Μεθόδων & Θεραπειών της Cosmotherapy Centre, μπορούν να αποτελέσουν ένα δυναμικό θεραπευτικό πρωτόκολλο στην αποτελεσματική λύση ή τη βελτίωση του προβλήματος, με βάση τις αρχές και τη θεραπευτική δύναμη των ολιστικών θεραπειών.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, φροντίσαμε να διαθέτουμε στο θεραπευτήριό μας μια μεγάλη ποικιλία από αξιόλογες ολιστικές θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν άριστα μεταξύ τους, ώστε να δράσουν και να θεραπεύσουν ταυτόχρονα σε όλα τα επίπεδα και τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά στη Δυναμική της Cosmotherapy Center.

Ότι δηλαδή, χρησιμοποιούμε  μεθόδους για το κάθε επίπεδο ξεχωριστά και αναλόγως του προβλήματος, αναπτύσσουμε συγκεκριμένο πρωτόκολλο σύμφωνα με το προσωπικό ιστορικό, στα μέτρα και τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Πάντα, σε συνεργασία με τον αρμόδιο γιατρό για την επιβεβαίωση της σωστής διάγνωσης και την έγκρισή του για τις Ολιστικές Συμπληρωματικές Θεραπείες που προσφέρουμε.

Διαβάστε Περισσότερα